פייסבוק "מכבי"

 
 
מתוך דף הפייסבוק של "מכבי ילדים"


שלום, יש לי תינוקת בת 3 וחצי חודשים,
רציתי לדעת באיזה גיל אפשר להתחיל לרסק פירות ולתת מרק???
והאם יש פירות או ירקות שלא מומלץ לתת בהתחלה.
תודה ושבת שלום.

 

    • דוקטור אבישי קרן
      שלום רב. ההמלצות לכלכלה עבור תינוקות היא הנקה בלעדית עד גיל 4-6 חודשים, ומעבר לכך לתת תוספות. מגיל 4 חודשים ועד 6-7 חודשים קיים "חלון הזדמנויות" להתחיל במתן כלכלה בנוסף על ההנקה (או תחליפי החלב השונים, במקרה של תינוק שאינו יונק), וכך נמצא שישיכולת להפחית/לדחות הופעה של אלרגיות למוצרי מזון שונים, צליאק, וסכרת....
      מומלץ להוסיף כל פעם מוצר מזון אחד, למשך 3 ימים, ואם אין הופעה של תגובה אלרגית אליו, ניתן להמשיך ולחשוף למוצר נוסף. כמובן, שבתחילה, זה לא המקור התזונתי המרכזי, כי נותנים כפית אחת, 2 כפיות, אולי 3 כפיות ותו לו... ורק אם זה מצליח ממשיכים הלאה. המטרה היא בשלב הראשון רק לחשוף לטעמים שונים (בכמויות קטנות). רצוי להתחיל בפירות כמו אגס, תפוח, בננה, וירקות כתפו"א, גזר, ולאט לאט לחשוף. בעבר הומלץ לחכות עם הפירות הטרופיים לשלבים מאוחרים יותר, בפועל - אפשר להתחיל איתם גם לאט לאט, לאחר החשיפה לפירות הבסיסיים יותר.
      מפנה בקישור להמלצות התזונתיות (מיועד לאנשי מקצוע, אך גם הורים יכולים לקרוא...). ההפניה נמצאת בראש המאמר.
      http://doctorkeren.coi.co.il/ברזל-וויטמין-D.htm
 
הבן שלי מקבל כטיפול מונע לאסטמה בודיקורט ועכשיו אמרו לי (רופאת ילדים שבדקה אותו) להוסיף לו ונטולין לתקופה של מספר ימים על רקע נשימה לא טובה. רציתי לשאול מה נותנים קודם ? למיטב זכרוני יש חשיבות לסדר

 
 
דוקטור אבישי קרן שלום רב. כדאי לתת את הונטולין קודם, שהוא מרחיב את דרכי האויר, ואז כ 5 דקות עד 10 דקות אח"כ להוסיף את הבודיקורט, אשר יוכל להגיע עמוק יותר בתוך דרכי האויר הפתוחות, כדי להשפיע ולהפחית תהליכים דלקתיים בתוך דרכי האויר הקטנות.

 
שלום, הבת שלי בת שלושה וחצי שבועות אוכלת מבקבוק שאוב/סימילאק, כיום היא אוכלת 120 מ"ל ואחרי שלוש שעות רעבה שוב (במיוחד אחרי שאוב) האם להעלות לה את הכמות ל150? איך יודעים מתי להעלות?

 
 
 
יש מתמטיקה ויש חיים. יהיו ודאי מורים למתמטיקה שיגידו ששניהם הולכים ביחד היטב... אבל...
בחיים האמיתיים: יש להאכיל את התינוקת ככה שהיא תהיה שבעה בסוף הארוחה, שהיא לא תפלוט (כלומר לא לתת לה יותר מדי) ושהיא תתן שתן (כלומר לא תהיה מיובשת), ושת...היה שמחה (ולא אפאטית). ושבמעקב משקל במסגרת טיפת חלב היא תעלה במשקל. זה בדיוק המינון שמתאים!
ולאוהבי המתמטיקה: תינוק צריך כ 100 קלוריות לכל קילוגרם במשקלו. כלומר תינוק ששוקל 4 ק"ג, צריך 400 קלוריות ליממה.
פורמולה מכילה 67 קלוריות ב 100 מ"ל (כאשר מכינים אותה לפי ההוראות, דהיינו כפית ל 60 מ"ל). זאת אומרת שיש 100 קלוריות ב 150 מ"ל.
ומכאן החישוב הוא שעל כל קלוגרם משקל, יש צורך לתת 150 מ"ל של חלב. תינוק ששוקל 4 ק"ג אמור לקבל 600 מ"ל חלב ביממה. ואז נותר לנו רק לחלק את הכמות היומית למספר הארוחות ביממה. אם התינוק אוכל 8 ארוחות, אז 600 לחלק ל 8 שווה75 מ"ל לארוחה. ואם הוא אוכל 7 ארוחות, אז 600 לחלק ל 7 זה בערך 85 מ"ל לארוחה...
אני שייך לאלה שלא אוהבים ככל כך מתמטיקה, ולכן אם התינוק אוכל פעם אחת פחות ממה שחשבת לו ופעם אחת יותר ממה שחשבת לו - זה בסדר גמור.